Keel- neus- en oorheelkunde

image

dr. J.J. Quak

KNO-arts, BIG 79023384601


Aandachtsgebieden

Kinder-KNO; neusbijholtenchirurgie; oorchirurgie; hoofd-halsoncologie en -chirurgie


Biografie

In april 1985 behaalde dr. J.J. Quak zijn artsexamen aan de Rijksuniversiteit Utrecht. Vanaf 1986 tot 1989 verrichtte hij wetenschappelijk onderzoek aan de Vrije Universiteit te Amsterdam en bij Centocor Pennsylvania USA. Hij promoveerde in 1989 door antistoffen tegen hoofd-hals-kankercellen te ontwikkelen en te testen bij patiënten. Hiervoor ontving hij de KNO-jaarprijs, de SEOHS prijs en de UCB immunologie prijs.

KNO-arts zijnde sinds1993 was hij vijf jaar fulltime actief als hoofd-halschirurg in het VUmc. Naast ervaring op het gebied van het verwijderen van grote tumoren specialiseerde hij zich op de reconstructie van uitgebreide defecten door middel van zogenaamde vrije lappen. Stages hiertoe werden gevolgd op de afdeling plastische chirurgie van het Canniesburn ziekenhuis te Glasgow.

In 1998 werd begonnen in het Diakonessenhuis Utrecht, al is hij nog één dag in het VUmc werkzaam. De belangstelling gaat vooral uit naar de kinder-KNO-heelkunde, de oorchirurgie (hiervoor de rotsbeendissectieprijs in 1993), de wetenschappelijke achtergronden van ontstekingen van de neusbijholten en natuurlijk de hoofd-halschirurgie.