Keel- neus- en oorheelkunde

image

dr. L.M. Janssen

KNO-arts, Hoofd-hals Oncologisch Chirurg, BIG 99054082701


Aandachtsgebieden

Neusbijholtenchirurgie; stembandafwijkingen; huidtumoren en reconstructies v/h aangezicht, hoofd-halsoncologie en –chirurgie, speekselklierafwijkingen, aangeboren afwijkingen hoofd en hals.


Biografie

Na het artsexamen in 2000 aan de Rijks Universiteit van Utrecht heeft dr Janssen14 maanden als assistent KNO/Chirurgie in het Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis te Amsterdam gewerkt. Daarna is hij begonnen als assistent KNO op de afdeling KNO/Hoofd-Hals Chirurgie in de Daniel den Hoed kliniek te Rotterdam. Aansluitend heeft hij anderhalf jaar onderzoek gedaan voor zijn proefschrift naar vernauwingen van het strottenhoofd en de luchtpijp. Vanaf 1 juli 2004 werd gestart met de opleiding tot KNO-arts aan de Erasmus Universiteit te Rotterdam. De opleiding is voltooid op 1 juli 2008. Direct aansluitend heeft hij de vervolgopleiding KNO oncologie en chirurgie (KNOVOO) aan het Universitair Medisch Centrum te Utrecht gevolgd. In het kader van dit fellow ship is hij 6 maanden in het Antoni van Leeuwenhoek ziekenhuis geweest en aansluitend 4 maanden in het Rajavithi ziekenhuis in Bangkok, Thailand waar hij de reconstructieve chirurgie beoefend heeft. Zijn promotie werd ook in deze tijd met succes afgerond.

Na dit fellow-ship heeft hij 8,5 jaar gewerkt als staflid KNO/Hoofd-hals oncologisch chirurg in het UMC Utrecht. Een aantal jaren was hij plaatsvervangend opleider voor de KNO opleiding en ook plaats vervangend opleider voor de vervolgopleiding KNO oncologie en chirurgie. Naast de Hoofd-hals chirurgische oncologie deed hij veel stemband en luchtwegchirurgie.

Speciale belangstelling gaat uit naar de Hoofd-hals chirurgie en oncologie waaronder de speekselklierafwijkingen, problemen v/d neusbijholten, aandoeningen v/d stembanden en huidtumoren en reconstructies v/h aangezicht.