Gynaecologie

image

mevr. dr. F. Vernooij

gynaecoloog, BIG 39059912201


Aandachtsgebieden

verzakkings- en incontinentieklachten, bekkenbodemoperaties, algemene gynaecologie


Biografie

Dr. F. Vernooij heeft aan de Universiteit Utrecht geneeskunde gestudeerd.  Na een jaar als arts-assistent gynaecologie in het Universitair Medisch Centrum Utrecht (UMCU) te hebben gewerkt, heeft zij daar  vervolgens promotie-onderzoek gedaan en is zij vanuit het UMCU opgeleid tot gynaecoloog. Vervolgens heeft Dr. Vernooij een jaar in Singapore gewerkt als epidemioloog en als fellow colorectale chirurgie. Terug in Nederland is  zij onder andere werkzaam geweest  in het Spaarne Gasthuis waar zij zich voornamelijk bezig hield met verzakkings- en incontinentieklachten.

Sinds maart 2018 is Dr. Vernooij werkzaam in het Diakonessenhuis, waar haar aandachtsgebieden zijn: verzakkings- en incontinentieklachten, bekkenbodemoperaties en algemene gynaecologie waaronder anticonceptie, menopauze en afwijkende uitstrijkjes.

Dr Vernooij is actief in de landelijke commissie Gynaecoloog en Maatschappij, redactielid van het Nederlands Tijdschrift voor Obstetrie en Gynaecologie,  lid van de werkgroep Bekkenbodem van de NVOG (Nederlands Vereniging voor Obstetrie en Gynaecologie) en lid van de IUGA (International Urogynecologal Association).