Gynaecologie

image

mevr. dr. J. Boon

gynaecoloog, BIG 29032885501


Aandachtsgebieden

Perinatologie, waaronder: medium en high risk zwangerschappen, non-invasieve prenatale diagnostiek en pre-conceptioneel advies. Daarnaast algemene gynaecologie.


Biografie

Dr. J. Boon studeerde Geneeskunde aan de Universiteit van Amsterdam waar zij in 1991 het artsexamen behaalde. Zij heeft in het OLVG in Amsterdam als fertiliteitsarts gewerkt alvorens te promoveren en daarna de opleiding tot gynaecoloog te volgen via het UMCU in Utrecht onder leiding van Prof. G.A. Visser, met een perifere stage in het Rijnstate Ziekenhuis in Arhnem.

Sinds februari 2003 is zij werkzaam als gynaecoloog in het Diakonessenhuis. Zij heeft de registratie voor de subspecialisatie perinatoloog.

Sinds 2010 is zij secretaris van de Pijler Foetomaternale geneeskunde van de NVOG. Zij is lokale organisator en regiovoorzitter van de Perinatale Audit. In 1998 is zij gepromoveerd op het proefschrift “The LNG intrauterine system as part of continuous combined HRT in perimenopausal women”. Zij participeert actief aan verschillende klinische trials in de verloskunde.